НАШ БИОЕНЕРГОТЕРАПЕВТ ЗАМИСЛЯ СВЕТОВНО ИЗОБРЕТЕНИЕ В ТОНОТЕРАПИЯТА

Лечебното въздействие на музиката е познато още от дълбока древност.

music-therapyВ наши дни науката доказа, че растежът на пшеницата се подобрява под въздействието на Верди и се влошава от хеви метълът. В Европа Вивалди и Щраус са официози в психиатриите, a биорезонансната диагностика и терапия се изучават в медицинските вузове и се заплащат от здравноосигурителните институции.

В Русия и САЩ отдавна са разработени компютърни програми за лечение чрез определени тонове. У нас обаче в нормалния случай дори не сме чули за музико или тонотерапия – вероятно заради „грешките на растежа“. Което обаче не променя безспорния факт – лечебното въздействие на музиката.

Своя собствена методика в тази насока разработва в момента старозагорският биоенерготерапевт Александър Костадинов.

За него вече писахме, че е комай единственият притежател на Оберон 11 – апаратът от най-висок клас за биорезонансна диагностика и лечение.
Сред малцината е и в света с биоенергийно поле, надхвърлящо значително индекс 2,5 на структуриране на водата, удостоверено от института по биофизика към БАН.

Диагностиката при Александър Костадинов обикновено е комплексна – чрез въпросния апарат Оберон, чрез радиестезия и чрез рейки ( за кармична обремененост) . Констатираният проблем се “подава” – най-често на комплекс от методи за терапия – чрез Оберон, тонотерапия, диета, често гимнастика и билки.

В настоящата публикация обаче се фокусираме върху почти напълно неизвестната у нас компонента – тонотерапията. Принципът е прост, обяснява биоенерготерапевтът. Чрез съществуващите и в момента програми се задава проблемен орган с детайлизирана диагноза и стадий. Програмата сама определя кой е лечебният тон и с каква продължителност трябва да се прилага ( след изтичане на терапевтичното време, звукът се изключва сам).

Тонолечителят вече е човекът който преценя състоянието на органа с течение на времето, за да определи периодичността и продължителността на сеансите. За щастие, въпреки първоначалното недоверие, у нас нетрадиционните методи също си пробиват път. Музикотерапията е официално призната.

Неколцина дори вече са чували за тонотерапия, коментира Александър Костадинов. Което е от изключителна важност, защото тонотерапията действително е ефективна. С нея, в повечето случаи в комбинация с билколечение, имам постигнати значителни успехи: при лечението на възпаления и инфекции – на уретри, полови органи, бъбреци, черен дроб дванадесетопръстник, жлъчка и полова немощ.

Противопоказания няма, включително спин и онкозаболявания, категоричен е Александър Костадинов. Той, както вече споменахме, разработва и собствена програма за тонотерапия. В нея, за разлика от съществуващите в момента, ще се използват тонове от реални инструменти.

Ще се търси и начин въздействието да се предава не само слухово, но и чрез медиатор – вода, така че въздействието на вълните да е удвоено.

Когато и да е готов новият апарат, вероятно ще се нареди сред световните изобретения. Дотогава обаче, тествайте базисният ефект от тонотерапията, за която тепърва ще се говори и у нас.

Тел.: 00359895 855 034 ; 00306997512979

Пенка Параскевова
за в-к Наблюдател

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s