Юмейхо терапия

yumeiho– В какво се състои философията на Юмейхо?
– Юмейхо е цяла философия за постигане на пълен баланс и хармония на човека със себе си и със заобикалящия го свят, включваща в себе си масажни и наместващи техники, гимнастически упражнения и вътрешни практики, целящи да съвместят центъра на тежестта с енергийния център на човека.

В превод Юмейхо означава Изкуството на божествения масаж. Прилагането на терапията цели да възвърне заложената по идея симетрия в човека. Човешкото тяло в своята перфектна форма представлява кръст. Хоризонталната линия на този кръст е хълбокът, а вертикалната – линията на гръбнака. Тези две линии трябва да се пресичат под ъгъл от 90 градуса. При 99, 99% от хората обаче това не е така. Още с раждането, при преминаване през родовите пътища, понякога дори и в утробата на майката този ъгъл се нарушава, тазобедрената става се изкривява наляво или надясно. Физическият център на тялото се измества в търсене на ново равновесие, гръбнакът започва да се изкривява, нарушава се хоризонталната линия на раменете. Всекидневно подложено на силите на земното притегляне, изкривяването се задълбочава, смесва и усложнява. Физическият и енергийният център на тялото, които по замисъл трябва да съвпадат, се раздалечават един от друг.

Появяват се болки, генерират се болести.

При много хора хълбочните кости са разместени с 1-2 сантиметра. Достатъчно е с милиметър (или на части от милиметъра) да се приближи центъра на тежестта към енергийния център на човека и това ще доведе до намаляване на напрежението във вътрешните му органи и съдовете, а оттам – до разширяване на лумена на порталната вена. Черният дроб започва да пречиства много по-голямо количество кръв от преди и това води до увеличаване на живота на човека от 3 до 5 години.

– Какви са възможностите на класическата медицина?
– Ограничени. Още не се знае причината за смущенията на вегетативната нервна система и няма ефикасен лечебен метод срещу това забо­ляване. Страдащите често приемат успокояващи лекарства, за да облекчат болките си. Обаче дългата употреба на такива меди­каменти лесно води до невроза или намалена способност за нор­мален живот и работа. Наместването на хълбочните кости чрез специална масажна терапия е единственото средство за премахване мъката на тези страдалци, които напразно се леку­ват в болница.

– Какъв е лечебният обхват на стоте похвата на Юмейхо?
– Стоте похвата на Юмейхо-терапията представляват хармонично редуващи се техники за наместване на хълбока, гръбнака, ставите, както и притискащо разтриващи техники, които целят да отпуснат втвърдената и стресирана мускулатура на тялото, да възстановят нормалния поток на телесни течности по естествената им посока, да възвърнат енергийния баланс на организма. При изпълнение на наместващите техники се обръща внимание на феномена пукане в ставата като израз на лечебен ефект. Освен това в диагностиката пукането е белег, че костите са наместени и мускулатурата е еластична.

За постигането на пълен и завършен лечебен ефект е необходимо масажът да бъде цялостен, без да се спестява изпълнението на който и да било от описаните похвати. При работа със здрав човек на терапевта са необходими не по-малко от час и половина – два работа (при болни – повече от два часа). Терапията атакува проблема в неговата основа, като подрежда прешлените и костите на цялото тяло, възвръща първоначалната еластичност на мускулите и подвижността на ставите, въздейства върху важни акупунктурни точки, освобождава пътя на самолечителните сили на организма и възстановява структурната хармония на тялото. Така се постига висок лечебен ефект при болки в шията, гърба и кръста, лумбаго, дископатия, гръбначни изкривявания (сколиоза, кифоза), преумора, нервност, безсъние, главоболие, депресия, гинекологични, андрологични и сексуални проблеми, гастрит, колит, наднормено и понижено тегло, и много други.

Юмейхо-терапията се използва за успешно лечение на над 190 вида заболявания, въпреки че не е насочена конкретно към нито едно от тях. Същността на метода е да облекчи болката и да изкорени болестите, затова терапията е наречена каузална или основна.

– Какви са реакциите след прилагане на Юмейхо?
– Техниката въздейства по нервен път: нервните рефлектори предават много бързо информацията и я връщат обратно с програма за лечение на здравословния проблем. Най-честите реакции след Юмейхо в зависимост от степента на развитие на болестта са лечебните кризи, проявени в усилване или промяна на местонахождението на болката, която започва да се мести от едно място на друго. При слаби хора почти винаги се появява треска, усещане за студ за около 20-30 минути. При пълните обикновено има болки по цялото тяло, известен дискомфорт, но това отшумява бързо. При здравите се наблюдава усещане на приятна топлина и лекота на тялото, повишен жизнен тонус, добър сън, спокойствие, добро настроение. При някои пациенти още след или по време на масажа реакцията е… смях или плач. След терапията може да се предизвика и събуждане на спящи проблеми, за които пациентът дори не подозира.

– Какви са очакваните резултати?
– Юмейхо-терапията е необходима на всеки човек за профилактика и лечение. Може да се прилага след шестмесечна детска възраст до дълбока старост. Хармоничното възстановяване на равновесието и баланса в човешкото тяло чрез Юмейхо гарантира красота, гъвкавост, подвижност, обаяние, сексапил, спокойствие и здраве, предотвратява тежки заболявания в техния ранен стадий, възстановява след продължително боледуване и много други.

Един сеанс на Юмейхо се равнява на 1500 метра гладко бягане без натоварване на сърцето и предизвиква усещане за лекота. Терапията се комбинира успешно както с традиционните методи за лечение, така и с алтернативните терапии и практики, които целят да стимулират самооздравителните механизми в човешкия организъм: хомеопатия, билколечение (фитотерапия), Бах терапия, Рейки, йога, ребърдинг и др.

– Кое е най-важното, което трябва да знаят читателите?
– Хората трябва да ходят само при дипломирани специалисти. Много важно е процедурите да бъдат последователни. Не е редно да се ходи на Юмейхо инцидентно. Нещата само ще се влошат.

– Какво е вашето пожелание за читателите?
– На читателите, желая да търсят баланс и хармония със себе си и със заобикалящия ги свят. И да намерят своя път в голямото Дао, както казват на Изток! Юмейхо не променя света. Това правят тези, които го ползват!

Задайте своя въпрос, или се свържете с мен да ви запазя час.

 
Алексадър Костадинов
0895 855 034
042 62 54 64

Реклама